7 evropskih fotografa obeležavaju 7 decenija kompanije Sony kroz objektiv fotoaparata iz a7 serije

Povodom početka proslavljanja 70. godišnjice kompanije Sony, sedam renomiranih fotografa posetili su domovinu čuvenog brenda sa misijom da upoznaju duh Japana i steknu bolje razumevanje uticaja koji su oblikovali kompaniju do današnjeg dana.

Zvanično press saopštenje

Vuthear Kam (VuTheara Kham, Francuska), Den Rubin (Dan Rubin, UK), Una Baros (Ana Barros, Austrija/ Portugal), Mihael Šulc (Michael Schulz, Nemačka), Marko Gađo (Marco Gaggio, Italija), Kristina N. Anderson (Christina N. Anderson, Danska) i Bobi Anvar (Bobby Anwar, Danska/ Švedska) otkrivali su sedam ključnih vrednosti kompanije Sony i zabeležili ih fotoaparatima punog formata iz α7 serije. Njihove impresivne fotografije mogu se videti na društvenoj mreži Instagram pod heštegom #ase7ens. Kompanija Sony će tokom 2016. godine objavljivati ove slike uz intervjue i video zapise fotografa na blogu i YouTube kanalima, sa fokusom na različite vrednosti i temelje svakog meseca.

Prva serija fotografija se oslanja na japansku pop kulturu i muziku kako bi predstavila energiju i uzbuđenje koji prate mnogobrojne inovacije kojima je kompanija Sony definisala tržište tokom prethodnih sedam decenija. Umetnost i preciznost koji odlikuju proces proizvodnje svakog Sony uređaja predstavljeni su na fotografijama antičke veštine samurajskog mačevanja. Kako bi bolje razumeli bušido kodeks, samurajsku životnu filozofiju koja simboliše strast i čast, ekipa fotografa upoznala je i moderne japanske ratnike.

Autori su istraživali i princip savršene jednostavnosti, koji prikazuje kako se japanska kultura i običaji ogledaju u dizajnu uređaja, od objektiva i senzora, preko televizora, do audio uređaja koji pružaju savršen zvuk. Tehnička izvrsnost kompanije Sony predstavljena je oštrim, jasnim slikama inovativnog saobraćajnog sistema u Tokiju, dok je vrednost pružanja lepote oličena u fotografijama legendarnog trešnjinog cveta. Osim istraživanja klasičnih uticaja, fotografi su imali zadatak i da inspirativnom serijom fotografija predstave budućnost, pa su se tom prilikom susreli sa nekima od tehnološki najnaprednijih robota na svetu.

Video snimak koji predstavlja neke od najboljih trenutaka sa njihovog puta možete pogledati na ovom linku.